Laden Evenementen

Tandava | Bewegingsmeditatie

mei 5 @ 19:30 - 21:15

Heb je behoefte aan tijd voor jezelf, meditatie in een zacht openende bedding?

Maak deze avond kennis met de Tandava.

Wat is de Tandava?
De Tandava is een bewegingsmeditatie vanuit het Kashmir Shaivisme. Het is een dans waarmee je je gevoeligheid vergroot en de intimiteit met jezelf verdiept. Het is een langzame, verstilde beweging die het lichaam en de geest bevrijdt van conditionering.
Grenzen smelten weg in de beweging. Deze zeer subtiele, en tegelijkertijd grootse en oneindige beweging brengt ons in diepe vervoering en extase.

Wat gaan we doen?
Deze bewegingsmeditatie beginnen we zittend. Je wordt uitgenodigd opmerkzaam te zijn naar wat er gebeurt in je lichaam. Je verdiept je ademhaling en laat op een gegeven moment je lichaam in beweging komen. Alsmaar in verfijnde aanraking met je eigen innerlijke ruimte en de ruimte om je heen, ontstaat er een trage dans op muziek. Een dans waarin de Tandava jou danst. Aan het eind zullen we nog een tijd stil zitten of liggen om na te voelen wat er zich in jou afspeelt. Tenslotte is er de mogelijkheid te delen over je ervaring en sluiten we af met
een kopje thee voor wie dat wil.

In de Tandava beweeg je op jezelf, in gevoelige aanraking met je omgeving, maar niet in fysiek contact met andere mensen. Je matje is jouw veilige eiland.
Eva begeleidt deze avond en meditatie. Deze heilige dans heeft een speciale plek in haar hart sinds zij deze 7 jaar geleden tijdens een tantra week voor het eerst leerde kennen. Inmiddels heeft zij jarenlange ervaring met deze meditatie als student en assistent bij (jaar) trainingen van o.a. de Vrouwenvallei en Centrum voor Tantra.

“In order to truly understand the dance one must be still. And in order to truly understand stillness one must dance”.

~ Rumi

Lees verder voor meer uitleg en info over dit event via de knop “tickets kopen”

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
mei 5
Tijd:
19:30 - 21:15
Kosten:
€15 – €20
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
Site:
https://hipsy.nl/event/43777-tandava-meditatieve-dans-kennismakingsavond

Locatie

Mandira
Maliebaan 70a
Utrecht, Utrecht Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0630245645

Organisator

Mandira

Ontvang je graag onze nieuwsbrief?

Schrijf je in en ontvang eens per maand ons nieuws en programma

Nieuwsbrief formulier