Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

Workshop | Dieper vallen in onszelf

juni 10 @ 13:00 - 17:00

Deze middag duiken we de diepte in van ons eigen lijf. De technieken die worden aangereikt, helpen ons om ons systeem te reguleren, zodat zakken in ons lijf en diens voelende delen mogelijk wordt. Vanuit die verzachting zoomen we in op onze zintuigen. Die gebruiken we als ingang om de overgang tussen onszelf en wat daarbuiten ligt dieper te ervaren.

We gebruiken combinaties van:
– beweging en tantrische, lichaamsgerichte meditatie
– subtiel energetisch werk en inbeelding
– regulerend ademwerk
– oefeningen voor het vergroten van onze zintuiglijke waarneming, waaronder zelf-aanraking


Alle ervaringsniveaus zijn welkom, net zoals alle genders, achtergronden, lijven.

De basis is mij heilig
Te vaak gaat het in (neo-)tantrisch werk, naar mijn idee, over het zoeken naar piek-ervaringen, met te weinig ruimte voor integratie en vanuit te weinig gronding in de zelf. Niet vaak genoeg gaat het over het basale werk: Ontvouwen in de diepte van ons eigen lijf, in het herstellen van veiligheid en een daarop gebouwde, gevoede relatie met alles wat we zijn. Contact vanuit diepe verbinding met onszelf. Dat is wat ik wens te faciliteren.

 

In mijn overtuiging moet het, in de context van onze vaak drukke levens en overvraagde hoofden en lijven, eerst trager en minder, voordat er iets bovenop kan, of er versneld dient te worden. Dit verdiepen is van essentieel belang, willen we de waarde van het tantrische werk benutten voor het cultiveren van een gedragen, voortdurende verbinding met onszelf. Dat laatste is de intentie en het vertrekpunt in het werk wat ik wil brengen en ze zal centraal staan deze middag. Wees heel erg welkom, waar in je proces je ook zit.


Over Suzanne

Ik heb de tantrische lijn doorgegeven gekregen vanuit mijn vader, die een tijd lang (voor mijn tijd) leefde als sanyassin van de Bhagwan, de beweging die Osho volgde. Sinds vier jaar assisteer ik op vaste basis de workshops van Joris (LeefTantra), na vele jaren spaceholden in tantrische en anderszins bewuste ruimtes en na zelf verschillende tantrische trajecten te hebben gevolgd. Ook de nodige stapjes op het gebied van trauma- en lichaamswerk heb ik gezet.

Ik faciliteerde mijn workshops al eerder bij Mandira, in de tantra retraites die tweemaal per jaar worden aangeboden – wellicht kennen we elkaar daar al van. Ik ben medeorganisator van het Intimacy Festival (Amsterdam) en ook onderdeel van de teams van het Tantric Joy Festival (Amsterdam) en van Ecstatic Dance Universe (Utrecht). Hiernaast ben ik opgeleid tot docent, ben ik dichter en performer met een brede achtergrond in het (improvisatie)theater.


Ik ben door Mandira uitgenodigd om te komen faciliteren. We verwachten dat ik aan het einde van dit jaar nog twee dagworkshops kom brengen in Mandira. Ik draag deze serie workshops in dankbaarheid op aan mijn papa, Boudewijn, Sajeev, die acht jaar geleden zijn menselijke vorm achter zich liet.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
juni 10
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€35
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://hipsy.nl/event/14244-workshop-dieper-vallen-in-onszelf

Locatie

Mandira
Maliebaan 70a
Utrecht, Utrecht Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0630245645

Organisator

Mandira

Ontvang je graag onze nieuwsbrief?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van onze evenementen

Nieuwsbrief formulier