Mandira Utrecht is een spirituele gemeenschap die ruimte biedt voor bewustwording waaronder persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Onze visie en benadering van levensbeschouwelijkheid komt voort uit verschillende tradities waaronder (voornamelijk) boeddhisme en hindoeïsme.

Onze waarden

Verbinding
Bewustwording
Heling
Community
Co-creatie
Plezier

Verbinding

Verbinding met je innerlijke wereld, en van daaruit met de ander.
In afstemming leven.

Bewustwording

Waar ben je nu?
Bewustzijn vergroten op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

Heling

Het helen van trauma uit verleden (karma).
Helen op fysiek, mentaal en energetisch niveau.
Alles is trilling.

Community

Het gevoel van samen doen, samen komen, in harmonie.

Co-creatie

Verschillende facilitators.
Elkaar aanvullen.
Elkaar inspireren.

Plezier

Verken je comfortzone en grenzen.
Heb vooral plezier in het ontdekken.
Niet te serieus.
Onze 6 principes geven inspiratie aan onze activiteiten en praktijken.
In onze visie leest u meer over onze praktijken.

Bestuur

Mandira streeft naar co-creatie. Ze is gestructureerd door 6 hoofdgroepen:

Oprichter(s)
Kernstaf (bestuur)
Karma Yogi’s (vrijwilligers)
Artiesten en facilitators
Leden
Supporters

Oprichter(s)
De oprichter van de groep is verantwoordelijk voor het uiteindelijke besluitvormingsproces. Hij streeft ernaar de principes in het werk te integreren. 

Kernstaf (bestuur)
Werkt samen met de oprichter(s) aan beslissingen, planning en activiteiten. Verantwoordelijkheden verschillen per persoon op basis van onderlinge overeenstemming, energie en enthousiasme.

Karma yogi’s (vrijwilligers)
Leden die een deel van hun tijd en energie besteden aan het dienen van de gemeenschap. 

Artiesten en facilitators
Mensen die workshops, meditaties, muziek, trainingen/cursussen, ceremonies en andere activiteiten aanbieden die deel uitmaken van onze praktijken. Deze mensen worden uitgenodigd voor bijeenkomsten door oprichters en/of kernstaf.

Leden
Mensen die zich hebben aangesloten bij de Mandira-gemeenschap. Lid worden is officieel wanneer een lid zich heeft geregistreerd op www.mandira-utrecht.nl. 

Supporters
De Mandira-gemeenschap bestaat dankzij de bijdragen van mensen. Ook als u geen lid bent, kunt u ons steunen. Mensen die interesse hebben in deze mogelijkheid kunnen contact met ons opnemen via het contactformulier op de Mandira website

Lidmaatschap

Iedereen kan lid worden van Mandira. Het lidmaatschap kost €1,- voor juridische en administratieve doeleinden.

Lidmaatschap kan op elk moment worden opgezegd door uw account te verwijderen, of als dit niet mogelijk is, rechtstreeks contact met ons op te nemen via het contactformulier op deze website.

Door lid te worden van Mandira ga je ermee akkoord om af en toe een e-mail te ontvangen. Je kunt je op elk moment afmelden voor nieuwsbrieven of andere vormen van (digitale) communicatie.

Wanneer iemand zich afmeldt voor een nieuwsbrief, wordt het lidmaatschap niet opgezegd. Dit kan enkel alleen door een bericht via de website of een expliciete email te sturen. Het mailadres is te vinden op onze website.

Diversiteit

Iedereen vanaf 18 jaar kan lid worden van Mandira, ongeacht seksuele geaardheid, huidskleur, gender, achtergrond en opleiding. Bij twijfel over geschiktheid van activiteiten bij voorgeschiedenis wordt altijd vooraf overlegd.

Marketing

Mandira verricht (indien nodig) laagdrempelig betaalde marketingactiviteiten op social media platformen zoals Facebook of Google, of televisie, radio of kranten.

Veiligheid en Harmonie

Wij staan ​​voor een veilige omgeving en sfeer. Als een situatie onveilig of te onevenwichtig is, kunnen oprichter(s) en kernstaf besluiten om leden te verwijderen. Redenen voor het verwijderen van leden moeten zwaar wegen. Voorbeelden hiervan zijn gewelddadige spraak, respectloos gedrag, onvermogen om destructieve emoties of gedrag te bevatten.

Persoonlijke Verantwoordelijkheid

Je wordt uitgenodigd om samen veiligheid te creëren door de (subtiele) grenzen van anderen te respecteren en duidelijk te zijn over je eigen grenzen en die van anderen. We doen ons best om de meest voedende omgeving voor jou te creëren, maar je bent verantwoordelijk voor jouw acties en persoonlijk welzijn en gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Mandira is niet verantwoordelijk voor enig ervaren psychisch of fysiek letsel tijdens onze bijeenkomsten.

Ontvang je graag onze nieuwsbrief?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van onze evenementen

Nieuwsbrief formulier