Meteen naar de inhoud

Tantra

Wat is Tantra

Tantra is een begrip zo breed dat je er dagen over zou kunnen praten. Daarom proberen we hier in enkele zinnen een deel hiervan te omschrijven. Uiteindelijk gaat het om ervaren, omdat woorden de lading niet dekken. Om te beginnen is het goed om te benoemen dat het nog steeds een controversieel begrip in de wereld is. Dit komt veelal door de verwarring dat tantra (alleen maar) over seks zou gaan. Als je meer komt te weten hierover zal je ontdekken dat tantra in alle aspecten van het leven terugkomt, dus ook terugkomen in ons seksleven, gezien dit een groot deel van ons mens zijn betreft. Dit wordt duidelijk wanneer je de kern van tantra beter kunt begrijpen of hebt kunnen ervaren. Tantra gaat over bewustwording van je eigen patronen in het dagelijks leven.

Hier wat voorbeeldenvragen:

– Hoe bewust ben jij je van je adem?
– Ben je snel in je hoofd en raak je daarmee het contact met je lichaam (en adem) kwijt?
– Kun je iets doen zonder (doelgericht) al bezig zijn te met resultaat?
– Kun je aanwezig zijn met wat er is in het moment, en alles verwelkomen zonder daarin iets af te wijzen? 

Het begint bij de adem

Tantra gaat vooral om vertragen in het moment, in jezelf en in contact met de ander. Elk moment volledig tot je nemen en voelen, elke vezel in je lijf kunnen waarnemen. Vaak wanneer we in de versnelling van het dagelijkse schieten, voelen we ons lichaam niet meer zo goed, de subtiliteit, en daarmee missen we vaak ook de subtiele signalen van ons lichaam. Wanneer je vertraagt kun je beter horen/waarnemen wat er daadwerkelijk is. Zo is dat ook met onze innerlijke wereld. Als we vertragen kunnen we beter voelen wat er leeft in ons. Heb je zojuist iets ervaren, sluit je ogen even, neem een diepe adem, laat het helemaal toe, adem uit en ontspan.

Stilte

Wil je het ervaren? Wellicht heb je nu een beetje een beeld en gevoel bij tantra en ben je nieuwsgierig geworden. Misschien zijn er vragen opgekomen. We bieden regelmatig laagdrempelige workshop en retreats aan om kennis te maken met dit thema. Mocht je meer info willen ontvangen kun je ons altijd even benaderen. Onze events rondom tantra vind je onderaan deze pagina.

juni 2023
jun 25
25 juni 2023
Mandira, Maliebaan 70a
Utrecht, Utrecht Nederland
€49
oktober 2023
okt 13
13 oktober 2023
Mandira, Maliebaan 70a
Utrecht, Utrecht Nederland

We hebben een lichaam, een geest(mind) en een energetisch systeem.Deze werken samen, en zijn afhankelijk van elkaars welzijn.En hoe zou het zijn als deze samen in harmonie en balans kunnen… Lees verder »Leef Jouw Potentie | 6 maanden traject in Zelfrealisatie

€699

Ontvang je graag onze nieuwsbrief?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van onze evenementen

Nieuwsbrief formulier