Meteen naar de inhoud

Mantra's/Kirtan

Wat is mantra zingen?

Mantra zingen, ook wel Bhakti Yoga of Kirtan genaamd.
Een actieve meditatie waarbij je een reeks woorden herhaalt d.m.v. zang. Een manier om de geest te stillen en gedachten te overstijgen. 
Het chanten/zingen van Mantra’s kan het hart openen.

Veelal wordt er gezongen voor bepaalde namen zoals Shiva, Kali, Ganesha, goden(namen) die kwaliteiten van de mensen en het leven zelf representeren. Door te zingen voor deze namen bekrachtigen we deze kwaliteiten in onszelf.
We maken de weg vrij om het leven te laten stromen, door ons heen.

Tevens is het samen met een groep mensen zingen krachtig en werkt het verbindend. Als een groep mensen op hetzelfde tempo gaan ademen, dan komt deze in harmonie met elkaar. Zo is dit ook als er met elkaar gezongen wordt.
Voor en na het zingen is er stilte, om zo de verdieping te vinden in het het zingen zelf.
De stilte is net zo krachtig als het zingen zelf en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Je hoeft absoluut niet mooi te  kunnen zingen om deel te nemen aan Kirtan. Het is voor iedereen met een stem. Ook hoef je niet perse te zingen en kun je ook mediteren, luisteren, liggen, staan of dansen. 

Voel je welkom bij onze mantra-evenementen die je onderaan deze pagina op een rijtje kunt vinden.

juni 2023
jun 21
21 juni 2023
De Bilt (locatie wordt nog bekend),

LET OP: Bij regen of slecht weer hebben we de volgende opties: - We verschuiven het naar donderdag 22 juni op dezelfde plek.- Als het weer dan weer slecht is… Lees verder »Viering van de zonnewende | Mantra zingen in het bos (De Bilt)

€15
juli 2023
jul 22
22 juli 2023
Kraaybekerhof, Diederichslaan 25
Driebergen, 3971 PA

Dit event is niet bij Mandira, wel in samenwerking met. Welkom :)Locatie: Theetuin van Kraaybeekerhof in DriebergenWij zijn Marc & Romee. Wij delen de liefde, in elke vorm. Ook romantisch.En… Lees verder »Mantra Zingen met Romee & Marc @Theetuin van Kraaybeekerhof

€19 – €22
september 2023
sep 22
22 september 2023
Mandira, Maliebaan 70a
Utrecht, Utrecht Nederland

Vanaf januari is er de Kirtan Club.De eerste twee edities zaten al snel vol.Vanaf september is er instroom voor nieuwe leden. Elke 2 weken komen samen op vrijdag om te… Lees verder »Kirtan Club (elke 2 weken zingen met een vaste groep)

€92
oktober 2023
okt 27
27 oktober 2023
Walkartkerk Zeist, Kerkweg 19-23
Zeist,

☆Mantra Concert | Viering van onze Vrijheid☆ Dit event is niet bij Mandira, maar in samenwerking met Mandira. Het vindt plaats in Zeist in de knusse en schattige kerk van… Lees verder »Mantra Concert | Zingen Voor De Liefde (Walkartkerk Zeist)

€20 – €35

Ontvang je graag onze nieuwsbrief?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van onze evenementen

Nieuwsbrief formulier