Ga naar de inhoud

Mantra's/Kirtan

Wat is mantra zingen?

Mantra zingen, ook wel Bhakti Yoga of Kirtan genaamd.
Een actieve meditatie waarbij je een reeks woorden herhaalt d.m.v. zang. Een manier om de geest te stillen en gedachten te overstijgen. 
Het chanten/zingen van Mantra’s kan het hart openen.

Veelal wordt er gezongen voor bepaalde namen zoals Shiva, Kali, Ganesha, goden(namen) die kwaliteiten van de mensen en het leven zelf representeren. Door te zingen voor deze namen bekrachtigen we deze kwaliteiten in onszelf.
We maken de weg vrij om het leven te laten stromen, door ons heen.

Tevens is het samen met een groep mensen zingen krachtig en werkt het verbindend. Als een groep mensen op hetzelfde tempo gaan ademen, dan komt deze in harmonie met elkaar. Zo is dit ook als er met elkaar gezongen wordt.
Voor en na het zingen is er stilte, om zo de verdieping te vinden in het het zingen zelf.
De stilte is net zo krachtig als het zingen zelf en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Je hoeft absoluut niet mooi te  kunnen zingen om deel te nemen aan Kirtan. Het is voor iedereen met een stem. Ook hoef je niet perse te zingen en kun je ook mediteren, luisteren, liggen, staan of dansen. 

Voel je welkom bij onze mantra-evenementen die je onderaan deze pagina op een rijtje kunt vinden.

maart 2024
mrt 02
02 maart 2024
Walkartkerk Zeist, Kerkweg 19-23
Zeist,

Dit event is niet bij Mandira, maar in samenwerking met Mandira.Het vindt plaats in Zeist in de knusse en schattige kerk van de Walkartgemeenschap. ☆☆☆☆☆“Als we bij onze kern zijn,… Lees verder »Mantra Healing Concert | Viering van de Liefde (Walkartkerk Zeist)

€25 – €35
mrt 30
30 maart 2024
School voor Tai Chi Chuan ITCCA Utrecht, M.P. Lindostraat
Utrecht, Utrecht 3532 XE Nederland

*Dit event is niet bij Mandira, maar wel in samenwerking met Mandira.Het zal plaatsvinden in de tai chi school in Utrecht Lombok. Thomas, Romee en Marc heten je welkom op… Lees verder »Voorjaars Ligconcert | met klankschalen, gong en mantra zingen

€20 – €30
april 2024
apr 05
05 april 2024
Mandira, Maliebaan 70a
Utrecht, Utrecht Nederland

Vanaf 2023 is er de Kirtan Club. 3 maanden zingen met een vaste groep.Deze zat alle seizoenen vol, zo fijn was het!Vanaf april is er instroom voor nieuwe leden. Elke… Lees verder »Kirtan Club (elke 2 weken zingen met een vaste groep)

€92
apr 13
13 april 2024
Mandira, Maliebaan 70a
Utrecht, Utrecht Nederland

Welkom op deze warme avond van samen Zijn.In verbinding, met onszelf en de ander.We vieren op deze avond het licht in- en om ons heen. En viering van ons bestaan.… Lees verder »Mantra Zangcirkel met Romee & Marc

€25
apr 26
26 april 2024
Mandira, Maliebaan 70a
Utrecht, Utrecht Nederland

*This event will be guided in English* This evening we will go into the deep relaxation of the body and mind through Yin Yoga and singing Mantras. Relaxation gives us… Lees verder »Yin Yoga & Kirtan

€27

Ontvang je graag onze nieuwsbrief?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van onze evenementen

Nieuwsbrief formulier